Evenimente

Salon de vară 2016 @ Galeriile de Artă din Focșani

 
„Salonul de vară 2016” se deschide publicului focșănean pe 6 iunie  la Galeriile de Artă din Focșani. Expoziția reunește cu scopul celebrării verii unsprezece membri ai filialei Vrancea a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

„Frumoasa tradiţie a saloanelor de artă pe care a instituit-o de aproape un deceniu pictorul şi curatorul Liviu Nedelcu continuă astfel şi se îmbogăţeşte de la un eveniment la altul cu producţiile artistice ale mebrilor locali ai breslei. Ei fac parte din nu mai puţin de opt generaţii de pictori şi graficieni, unii cu o deja bogată experienţă de atelier şi studiu după natură, alţii la începutul drumului anevoios de formare a personalităţii lor artistice. Dar, indiferent de generaţia din care face parte fiecare dintre membrii Filialei Vrancea, n-avem nici o îndoială că pe simeze, şi în iunie 2016, vor sta alături, inspirat panotate, cele mai noi şi mai reuşite dintre picturile, graficile şi colajele lor.
De la viziunea „clasică” a seniorilor precum Nicolae Rădvan, Viorica Oana Kalany, Elena Stoiciu, Virginia Georgescu Hossu şi până la abordările cu iz de experiment ale celor mai tineri dintre membrii filialei: Laurenţiu Păun, Laura Dumitru, Ştefan Dumitru şi Gheorghiţă Galan, creaţia artiştilor plastici vrânceni are calitatea mai rar întâlnită şi tenacitatea de a parcurge şi reinterpreta, în tehnicile consacrate, marea varietate a stilurilor care au amprentat arta modernă.
Lucrările artiştilor din generaţiile de mijloc, precum Liviu Nedelcu, Elena Pascu Bârhală, Gabriela Arghirescu Popa ne conduc privirea printr-o bogată paletă de viziuni şi abordări, de la gestualismul (cvasi) abstract şi până la multiplele faţete ale figurativului.
Nu ne vom stăpâni niciodată entuziasmul faţă de această mică comunitate artistică din Focşani ai cărei membrii, fie că au fost cândva dascălii mai tinerilor artişti, fie că în prezent duc mai departe nobila menire de pedagog, îşi continuă lucrul în atelierul de creaţie şi ne îmbogăţesc sufletul periodic cu roadele gândirii, simţirii şi ale meşteşugului lor.” Luiza Barcan

Informatii Contact:

Focsani, Vrancea
Romania

  • +40 727 705529
  • uapvrancea [at] uapvrancea [dot] com

Despre noi:

Filiala U.A.P. Vrancea este o organizatie profesionala neguvernamentala , constituita din creatori si teoreticieni din domeniul artelor plastice si vizuale, in anul 2008. Este o continuare a Cenaclului Uniunii Artistilor Plastici din Vrancea (fondat in 1970). Ea are, ca membri, exclusiv artisti plastici si vizuali profesionisti.

Filiala are ca scop promovarea intereselor profesionale, materiale si morale ale membrilor sai. Ea organizeaza expozitii, simpozioane, tabere de creatie, precum si alte tipuri de evenimente specifice cu caracter national.
Copyright ©2013-2014. All Rights Reserved. Powered by AFTI.ART