Evenimente

Expoziție personală Liviu Nedelcu @Galeriile de Artă din Focșani

Expoziția personală „Abstract” a pictorului Liviu Nedelcu se deschide joi, 18 februarie, la Galeriile de Artă din Focșani. Vernisajul expoziţiei se va desfășura începând cu ora 15:00 şi va fi susţinut de criticii de artă prof. univ. dr. Alexandra Titu şi prof. univ. dr. Constantin Prut. Pe simezele Galeriilor de Artă, vor fi expuse lucrări ale artistului plastic, Liviu Nedelcu.

Operele de artă selectate se încadrează în direcţia nonfigurativă și aparțin unui important ciclu de creație, Abstract. Alexandra Titu observă că subciclul Cuiburi intregat ciclului Abstract aduce în pictura lui Liviu Nedelcu un plus remarcabil de concretețe materială, o densitate a traseului cromatic la care participă atât consistența suportului pigmentar, cât și intensitatea-armonică – a culorii.

Liviu Nedelcu a absolvit Universitatea de Arte George Enescu din Iași la clasa pictorului Dan Hatmanu. Din anul 1990, este membru UAP, obținând de-a lungul timpului premii în cadrul mai multor manifestări naționale. În anul 2014, la Salonul Național organizat la București, este distins cu premiul UAP la secțiunea Pictură.

Tot de la aceeași oră, în cadrul evenimentului, va avea loc lansarea lucrării Dicţionar de Artă Modernă şi Contemporană, ediţia a III-a, Editura Polirom, semnat de criticul de artă, prof. univ. dr. Constantin Prut. Dicționarul reprezintă un amplu material informativ care reunește principalele curente, tendinţe, grupări şi personalităţi din cadrul artei moderne și contemporane.

Expoziția este deschisă publicului în perioada februarie – martie 2016.

1 3 4 5 6 7 8 9 10 1

Informatii Contact:

Focsani, Vrancea
Romania

  • +40 727 705529
  • uapvrancea [at] uapvrancea [dot] com

Despre noi:

Filiala U.A.P. Vrancea este o organizatie profesionala neguvernamentala , constituita din creatori si teoreticieni din domeniul artelor plastice si vizuale, in anul 2008. Este o continuare a Cenaclului Uniunii Artistilor Plastici din Vrancea (fondat in 1970). Ea are, ca membri, exclusiv artisti plastici si vizuali profesionisti.

Filiala are ca scop promovarea intereselor profesionale, materiale si morale ale membrilor sai. Ea organizeaza expozitii, simpozioane, tabere de creatie, precum si alte tipuri de evenimente specifice cu caracter national.
Copyright ©2013-2014. All Rights Reserved. Powered by AFTI.ART