Elena Stoiciu

stoiciu

NĂSCUTĂ. 12 mai 1947, Focşani

STUDII. Facultatea de Arte Plastice, Universitatea Bucureşti

OCUPAŢIE. Artist plastic

Activitate:

A creat vitraliile cu tema Unirii de la 1859 pe faţada Ateneului Popular “Maior Gh. Pastia”. Mozaicul-paviment din jurul bornei de hotar dintre cele două foste principate române, Moldova şi Ţara Românească, acoperişul cu motive populare din ţiglă glazurată de pe fosta Prefectură, mozaicul de pe Colegiul “Mihail Kogălniceanu”.
Elena Stoiciu ilustrează cu operele sale coperţile revistei “Saeculum” încă de la apariţie şi este membru redacţional al publicaţiei.

Premii:
Medalia de argint de la Expoziţia Internaţională de la Amsterdam – Olanda din 1959, premii la “Saloanele Moldova”, la saloanele de grafică şi medalia de aur la Expoziţia Naţională din Bucureşti – 1958, sunt doar câteva dintre premiile obţinute de-a lungul timpului de artistă.

Informatii Contact:

Focsani, Vrancea
Romania

  • +40 727 705529
  • uapvrancea [at] uapvrancea [dot] com

Despre noi:

Filiala U.A.P. Vrancea este o organizatie profesionala neguvernamentala , constituita din creatori si teoreticieni din domeniul artelor plastice si vizuale, in anul 2008. Este o continuare a Cenaclului Uniunii Artistilor Plastici din Vrancea (fondat in 1970). Ea are, ca membri, exclusiv artisti plastici si vizuali profesionisti.

Filiala are ca scop promovarea intereselor profesionale, materiale si morale ale membrilor sai. Ea organizeaza expozitii, simpozioane, tabere de creatie, precum si alte tipuri de evenimente specifice cu caracter national.